W dniu 11 kwietnia odbył się konkurs kulinarny pt. „Sałatka wiosenna”. Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem. Uczniowie klas gastronomicznych i hotelarskich przygotowując sałatki, wykazali się sporymi umiejętnościami, kreatywnością oraz różnorodnym gustem smakowym.
Wszystkie konkursowe sałatki zagościły na stole przy okazji śniadania wielkanocnego dla pracowników szkoły. Po długiej przerwie była okazja, aby usiąść wspólnie przy pięknie nakrytym stole i symbolicznym jajeczku. Była chwila, aby spokojnie porozmawiać, a przy okazji skosztować, ocenić i wyłonić zwycięzców na najlepszą, najsmaczniejszą sałatkę, która rozpieściła nasze podniebienia.
Laureatami konkursu zostali:
I miejsce „Owocowa kraina”
- Małgorzata Nawrocka
- Nikolas Kruzel, klasa 2 th
II miejsce „ Powiew wiosny”
- Aleksandra Buczek
- Natalia Koszyk, klasa 3 bh4
III miejsce „Ostra wiosna”
- Laura Działek
- Magdalena Śledzińska, klasa 2 th
„Wiosna, wiosna. Wiosna – ach to TY !!!”, jak widać zawitała również na Strzelecką.
tekst: Maja Kisły
zdjęcia: Rafał Skowron, Karolina Skowron