W październiku została przeprowadzona III edycja konkursu pt. „Ciasto dla Nauczyciela”. W tym roku hasłem przewodnim było „Ciasto bez pieczenia”. Do rywalizacji zgłosili się uczniowie klas gastronomicznych, hotelarskich, budowlanych oraz branżowej szkoły I stopnia. W sumie zgłosiło się 15 drużyn.

Dla młodzieży było to niemałe wyzwanie, aby wykonać dobrej jakości ciasto, które będzie miękkie, aksamitne, pełne smaku i aromatu. Słodkości bez pieczenia wymagają w swoim wykonaniu schludności, precyzji i dobrej konsystencji.
Rozstrzygnięcie konkursu miało miejsce po uroczystym apelu z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Zaproszeni goście próbowali smakołyków bez pieczenia i dokonali oceny.

Zwycięzcami zostali:
I miejsce: „BIAŁA MALINA”, Oliwia Kotlarz i Amelia Kuzko, kl. 3TŻ;
II miejsce: „ANDRZEJ SCHOCKO BONS”, Hanna Piotrowicz i Andżelika Zawadzka, kl. 3TŻ;
III miejsce: „SZARLOTKA BEZ PIECZENIA”, Laura Jaśkowiec i Filip Piasecki, kl.3TH

Wyróżnienie otrzymali:
„CZARNO- BIAŁA ROZKOSZ”. Julia Pachołek i Sara Ciaś, kl. 3TBH;
„PORZECZKA I MAGIA”, Gabriela Jachimowska i Krzysztof Strankowski, kl. 3TB;
„KAJMAKOWA FANTAZJA”, Maja Gryglewska i Wiktoria Zajączkowska, kl. 3 TH;
„SERNIK TRUSKAWKOWY”, Lena Łagódka, kl. 1TŻ
„RAJ PISTACJI”, Małgorzata Plucińska i Alicja Wielgus, kl. 3 TŻ;
„KAWOWY CHEESECAKE”, Alina Fedorenko i Sofia Shylivska, kl. 1 TŻ;
„MAXI KING”, Aurelia Czujko i Hanna Daniłkiewicz, kl. 1TŻ;
„RÓJ PSZCZELI”, Katarzyna Gargolińska i Gabriela Kmita, kl. 3 TŻ;
„PISTACJOWY ZAWRÓT GŁOWY”, Zuzanna Ciesielska i Natalia Łukasik, kl. 2 TŻ;
„3 BIT”, Julia Łukasik i Angelika Momot, kl. 2TŻ;
„TAŃCZĄCE TIRAMISU”, Tola Momot kl. 2TŻ i Ola Stefaniak kl.1 bB;
„CIASTO KRÓWKOWE”, Oliwia Chmielek, kl. 1TŻ.

Wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy za udział w konkursie. GRATULUJEMY!!!