6 listopada 2019 roku odbyły się szkolne eliminacje do Wojewódzkiego Konkursu Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej. Udział w konkursie kulinarnym wzięły trzy drużyny wyłonione w trakcie klasowych eliminacji, reprezentujące klasy:

  1.  Klasa 3 K : Felicja Zienkiewicz i Patrycja Zawadzka
  2.  Klasa 3TŻ : Julia Bieniek i Weronika Matkowska
  3. Klasa 2TŻ: Natalia Kiełbus i Weronika Nowaczewska

Temat wiodący konkursu kulinarnego brzmi „ Pierogi w różnych odsłonach”. Każda z drużyn miała za zadanie wykonać sześć porcji pierogów, udekorować i wydać do degustacji. Tematem szkolnych eliminacji były Zielone pierogi z warzywami. Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosił 120 minut. Ocenie podlegały elementy techniczne wykonania potrawy oraz wrażenia organoleptyczne. Jury w składzie : 

Pan Wicedyrektor Rafał Skowron, Pani Maja Kisły oraz Pan Tomasz Świątek po dokonaniu oceny organoleptycznej wyłonili zwycięzców.

 I miejsce: Natalia Kiełbus i Weronika Nowaczewska ( kl. 2TŻ) – 172 punkty

II miejsce: Julia Bieniek i Weronika Matkowska (kl. 3 TŻ) – 167 punktów. 

III miejsce: Felicja Zienkiewicz i Patrycja Zawadzka (kl. 3K)- 155 punktów 

Zwyciężczynie będą reprezentować naszą szkołę w eliminacjach międzyszkolnych, które odbędą się 28 listopada w Szczecinie.  Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie, a zwyciężczyniom życzymy powodzenia w kolejnym etapie konkursu. 

tekst: Katarzyna Ziemkiewicz

zdjęcia: Rafał Skowron