W dniu 30.03.2023 r. odbyła się druga edycja szkolnego konkursu pt. „Sałatka wiosenna”. Uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich przygotowali kolorowe sałatki pełne smaku i aromatu, które pobudzały nasze zmysły. Trzeba przyznać, że i tym razem młodzież nie zawiodła i wykazała się pomysłowością i kreatywnością.

Konkursowe pyszności były próbowane i oceniane przez jury podczas symbolicznego śniadania wielkanocnego zorganizowanego dla pracowników szkoły.

Rywalizacja sałatkowa była bardzo wyrównana i po ostatecznym dodatkowym głosowaniu laureatami konkursu zostali:

I miejsce: „Wiosenna świeżość”, Weronika Budzisz i Andżelika Zawadzka- kl. 2 TŻ- 100 punktów.

II miejsce: „Owocowe szaleństwo”, Małgorzata Nawrocka i Nikolas Kruzel- kl. 3TH – 99 punktów.

III miejsce: „Wiosenna lawina”, Aleksandra Kubka kl.2 TŻ i Gabriela Kmita kl.1TŻ – 95 punktów.

Na wyróżnienie zasłużyli uczniowie:

IV miejsce: „Sałatka r tortellini”, Maja Gryglewska i Laura Jaśkowiec- kl. 1TH – 86 punktów.

V miejsce: „Sałatka gyros”, Maja Burdziuk i Vladyslav Kudriashov- kl. 1TH – 85 punktów.

VI miejsce: „Sałatka brokułowa”, Julia Pachołek i Wiktoria Wanzhula- kl.1TH – 84 punkty.

„Sałatka jarzynowa”, Natalia Radkowska i Oliwia Wąsalska- kl.1 TH – 84 punkty.

Zwycięzcy otrzymali nagrody rzeczowe, a wyróżnieni słodki upominek. Oprócz tego uczniowie za swoje chęci i zaangażowanie otrzymali za aktywność oceny bardzo dobre i celujące z przedmiotów zawodowych oraz punkty plusowe z zachowania.

SERDECZNIE GRATULUJEMY!!!