Technikum żywienia i usług gastronomicznych

Mistrzostwa Powiatu w Piłce siatkowej dziewcząt

Mistrzostwa Powiatu w Piłce siatkowej dziewcząt

10 grudnia 2024 roku w Dębnie miała miejsce emocjonująca rywalizacja podczas Mistrzostw Powiatu Myśliborskiego w piłce siatkowej dziewcząt, które odbyły się w ramach licealiady. Nasza drużyna, pełna determinacji i zapału, stoczyła zacięty bój na boisku, zdobywając...

czytaj dalej
Chcę zostać baristą!

Chcę zostać baristą!

Podczas zajęć gastronomicznych nasi uczniowie rozwijają i pogłębiają swoją wiedzę nie tylko podczas zajęć teoretycznych – regułki, pojęcia, sprawdziany i kartkówki 😉 ale przede wszystkim zdobywają doświadczenie i umiejętności podczas zajęć praktycznych. Podczas zajęć...

czytaj dalej
Dzień Edukacji Narodowej

Dzień Edukacji Narodowej

Z okazji Dnia Edukacji Narodowej, w naszej szkole odbył się uroczysty apel oraz zorganizowano konkurs "Ciasto dla Nauczyciela". Podczas apelu uczniowie z klas 3TŻ4, 1TH, 2TBI, 3BH oraz 4THŻ zaprezentowali piękne recytacje i złożyli podziękowania za trud i wysiłek...

czytaj dalej
Job shadowing

Job shadowing

W miesiącu lipcu 2021 roku trzy grupy nauczycieli zawodu z Zespołu Szkół i Placówek Oświatowych im. S. Dariusa i S. Girenasa w Myśliborzu oraz Zespołu Szkół i Placówek Oświatowych im. kpt. hm. Andrzeja Romockiego "Morro" w Barlinku, poleciały na job shadowing do...

czytaj dalej
Ozdoby z ciasta na stół wielkanocny .

Ozdoby z ciasta na stół wielkanocny .

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Tegoroczna Wielkanoc jest inna niż dotychczas. Skoro spędzamy w domu podzielmy się przygotowaniami. Święta Wielkanocne- największe , najstarsze święto chrześcijańskie, obchodzone na pamiątkę zmartwychwstania Chrystusa. Tradycją...

czytaj dalej
Krem z selera naciowego

Krem z selera naciowego

Wstęp Katarzyna Ziemkiewicz Po długiej przerwie do naszej pracowni gastronomicznej powrócili kucharze. Na początek uczniowie klasy 3TŻ wykorzystali w swojej pracy seler, a właściwie jego nać. 8 września wykonali prostą i pyszną zupę - krem z selera naciowego. Ale...

czytaj dalej
h

Skierowanie młodocianego pracownika na naukę dokształcającą