Technikum żywienia i usług gastronomicznych

Job shadowing

Job shadowing

W miesiącu lipcu 2021 roku trzy grupy nauczycieli zawodu z Zespołu Szkół i Placówek Oświatowych im. S. Dariusa i S. Girenasa w Myśliborzu oraz Zespołu Szkół i Placówek Oświatowych im. kpt. hm. Andrzeja Romockiego "Morro" w Barlinku, poleciały na job shadowing do...

czytaj dalej
Ozdoby z ciasta na stół wielkanocny .

Ozdoby z ciasta na stół wielkanocny .

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Tegoroczna Wielkanoc jest inna niż dotychczas. Skoro spędzamy w domu podzielmy się przygotowaniami. Święta Wielkanocne- największe , najstarsze święto chrześcijańskie, obchodzone na pamiątkę zmartwychwstania Chrystusa. Tradycją...

czytaj dalej
Krem z selera naciowego

Krem z selera naciowego

Wstęp Katarzyna Ziemkiewicz Po długiej przerwie do naszej pracowni gastronomicznej powrócili kucharze. Na początek uczniowie klasy 3TŻ wykorzystali w swojej pracy seler, a właściwie jego nać. 8 września wykonali prostą i pyszną zupę - krem z selera naciowego. Ale...

czytaj dalej
Technik żywienia i usług gastronomicznych zaprasza!!!

Technik żywienia i usług gastronomicznych zaprasza!!!

opracował: Tomasz ŚwiątekSprawdź harmonogram rekrutacji, zasady. Obejrzyj naszą ulotkę i filmiki o naszej szkole.Nasza szkoła istnieje nieprzerwanie aż od 1964 roku. Zmieniały się nazwy, siedziba, kierunki. Przekonaj się, że trafisz do szkoły z bogatą historią i...

czytaj dalej
Tłusty Czwartek

Tłusty Czwartek

Tłusty czwartek to dzień, który rozpoczyna ostatni tydzień karnawału w naszej tradycji Tłusty czwartek to czas jedzenia pączków i faworków zwanych też chrustami.  Tego dnia żadna dieta nas nie obowiązuje i wszyscy możemy zajadać się do woli pączkami oraz...

czytaj dalej
Walentynki

Walentynki

Walentynki – coroczne święto zakochanych przypadające 14 lutego. Nazwa pochodzi od św.Walentego. Zwyczajem w tym dniu przygotowujemy uroczystą kolację  dajemy drobne upominki. Klasa trzecia integracyjna przygotowała propozycję „Stołu Walentynkowego’’ ze...

czytaj dalej
h

Skierowanie młodocianego pracownika na naukę dokształcającą