Technikum żywienia i usług gastronomicznych

Walentynki

Walentynki

Walentynki – coroczne święto zakochanych przypadające 14 lutego. Nazwa pochodzi od św.Walentego. Zwyczajem w tym dniu przygotowujemy uroczystą kolację  dajemy drobne upominki. Klasa trzecia integracyjna przygotowała propozycję „Stołu Walentynkowego’’ ze...

czytaj dalej
X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej,

X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej,

28 listopada odbył się w Szczecinie X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej, w którym udział wzięło 13 drużyn z województwa zachodniopomorskiego. Naszą szkołę reprezentowały dwie drużyny: w konkursie Sztuki Kelnerskiej udział wzięły Nikola Pachołek i...

czytaj dalej
Kącik kulinarny – krem sułtański

Kącik kulinarny – krem sułtański

Krem sułtański!Ten prosty, ale jakże pyszny i słodki deser bazuje na ubitej z cukrem pudrem śmietance...WstępKatarzyna Ziemkiewicz W październiku na zajęciach praktycznych w pracowni gastronomicznej powstało kilka różnych słodkości. Jedną z nich, wykonaną przez...

czytaj dalej
KĄCIK KULINARNY

KĄCIK KULINARNY

Pyszna pizza w 30 minut!Poznaj sekret dobrego ciasta na pizzę. Pokażemy Ci wszystkie etapy tworzenia tego włoskiego przysmaku, od przesiania mąki do wyjęcia z pieca.WstępKatarzyna Ziemkiewicz Pierwszy miesiąc nauki za nami. We wrześniu pracownia gastronomiczna...

czytaj dalej
Odkryj swój talent

Odkryj swój talent

Wojewódzkie Obchody Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych „Odkryj swój talent” 6-7.11. 2018r. W dniach 6 – 7 listopada br., w Hali Netto Arena w Szczecinie, odbyły się wojewódzkie obchody Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych „Odkryj swój talent”...

czytaj dalej
h

Skierowanie młodocianego pracownika na naukę dokształcającą