28 listopada odbył się w Szczecinie X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej, w którym udział wzięło 13 drużyn z województwa zachodniopomorskiego. Naszą szkołę reprezentowały dwie drużyny: w konkursie Sztuki Kelnerskiej udział wzięły Nikola Pachołek i Nikola Śliwińska z klasy 3 TH,  które do konkursu przygotowywały się pod kierunkiem Pani Mai Kisły oraz uczennice klasy 2TŻ – Natalia Kiełbus i Weronika Nowaczewska , których przygotowaniem do konkursu kulinarnego zajęła się Pani Katarzyna Ziemkiewicz.  Tematem przewodnim konkursu były pierogi w różnych odsłonach oraz nadchodzące Święta Bożego Narodzenia.

Konkurs kelnerski przebiegał w dwóch etapach – w pierwszym uczestnicy musieli zrobić dekorację świąteczną stołu oraz przygotować menu świąteczne i nakrycie stołu do niego. W drugim etapie kelnerki i kelnerzy musieli się wykazać umiejętnościami praktycznymi czyli obsłużyć gości.

Kucharze natomiast mieli 120 minut na wykonanie 6 porcji pierogów. Drużyny przygotowywały różne warianty tej potrawy – od słodkich poprzez ruskie i warzywne, a kończąc na nadzieniach z kaczki czy kaszanki. Jury, składające się z szefów kuchni znanych szczecińskich restauracji oraz manager hotelu i uczestnika jednej z edycji Master Chefa po długich naradach wyłoniło zwycięzców obu konkursów. Po ogłoszeniu wyników i wręczeniu nagród wszyscy uczestnicy oraz ich opiekunowie zostali zaproszeni na degustację pierogów wykonanych przez młodych kucharzy. Nasze reprezentantki otrzymały w obu kategoriach wyróżnienie.  Pomimo, że nie zajęły żadnego miejsca na podium, godnie reprezentowały naszą szkołę.