Technikum żywienia i usług gastronomicznych

X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej,

X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej,

28 listopada odbył się w Szczecinie X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej, w którym udział wzięło 13 drużyn z województwa zachodniopomorskiego. Naszą szkołę reprezentowały dwie drużyny: w konkursie Sztuki Kelnerskiej udział wzięły Nikola Pachołek i...

czytaj dalej
Kącik kulinarny – krem sułtański

Kącik kulinarny – krem sułtański

Krem sułtański!Ten prosty, ale jakże pyszny i słodki deser bazuje na ubitej z cukrem pudrem śmietance...WstępKatarzyna Ziemkiewicz W październiku na zajęciach praktycznych w pracowni gastronomicznej powstało kilka różnych słodkości. Jedną z nich, wykonaną przez...

czytaj dalej
KĄCIK KULINARNY

KĄCIK KULINARNY

Pyszna pizza w 30 minut!Poznaj sekret dobrego ciasta na pizzę. Pokażemy Ci wszystkie etapy tworzenia tego włoskiego przysmaku, od przesiania mąki do wyjęcia z pieca.WstępKatarzyna Ziemkiewicz Pierwszy miesiąc nauki za nami. We wrześniu pracownia gastronomiczna...

czytaj dalej
Odkryj swój talent

Odkryj swój talent

Wojewódzkie Obchody Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych „Odkryj swój talent” 6-7.11. 2018r. W dniach 6 – 7 listopada br., w Hali Netto Arena w Szczecinie, odbyły się wojewódzkie obchody Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych „Odkryj swój talent”...

czytaj dalej
Żeby zrozumieć życie ludzkie, trzeba być człowiekiem

Żeby zrozumieć życie ludzkie, trzeba być człowiekiem

Serdecznie dziękujemy za każdy grosz na rzecz naszej klasowej koleżanki Natalki zmagającej się z chorobą nowotworową. Gorąco wierzymy w to, że dar serca, który otrzymaliśmy, pozwoli na dalszą owocną walkę z przeciwnościami losu o powrót do zdrowia i pełnej sprawności....

czytaj dalej
h

Skierowanie młodocianego pracownika na naukę dokształcającą